2009. február 22., vasárnap

Noé Bárkája


Igazából most nézem nem is írtam semmit erről a tervről, vagy szinte semmit:)
Szóval az iskolában ahol tartok foglalkozásokat, a pincében találtunk olyen csempéket, amik régen a gangon voltak letéve, de mivel valakinek nem tetszett és lecserélte ez megmaradt..
Köveket festettem a gyerekekkel amikor jött az ötlet mi lenne ha ezekre a kövekre állatokat festenénk- úgy mitha épp sütkérezne-->ebből készítették a gyerekek azokat az izgalmas és aranyos csempe képeket amit előzőleg már feltettem :)
Szóval a művészeti vezetőnk meglátta és azt mondta csináljuk egy nagy állatos dolgot, amin sok állat szerepel :) na ja... gondolkodtam...és beugrott Noé Bárkája- ha nem jut semmi az eszedbe nyúlj vissza a régi , jól bevált mitólógiához :))) - aztán jött a megfigyelés, hogy néz ki egy állat- sajna szomorú tapasztalat, hogy nem tudják a gyerekek, hogy hogy is néz ki egy méhecske, egy szitakötő, egy pók stb.- miután felsorakoztattam egy csomó könyvet, jött a tervezés a rajzolás, kísérletezgetés.
Végül meglett a terv de úgy kellett elkészíteni, hogy a kő az látszódjon, szóval a stuktúrája megmaradjon, ezért előszőr azt találták ki a gyerekek, hogy lefújjuk az állatokat de sajna az ne jött be, mert nagyon sok helyet jkell feleslegesen kitakatni a kőből, aztán jött, hogy fessük- kitaláltuk a színeket és elkezdtük... ezt a fázist lehet most látni...
-Pénteken eljutottunk odáig, hogy két szint be lett festve,az általunk kitalált két színnel.
Mivel igen sok festéket vesz fel, többször is kellet keverni , ami igen sok időt vett el, de azért jól haladtunk :) ÍME

2009. február 14., szombat

Noé Bárkája

Tegnap újabb lépcsőhöz érkezett a projekt.
Behoztunk a pincéből 40 db követ, megtisztogattuk és elkezdtünk összeállítani magát a bárkát és elhelyezni rajta az állatokat.
Egész jól haladtunk.. jön a festés... februárban be kell fejeznünk, mert van még egy nagy terv amit márciusban be kellene fejezni, hogy az áprilisi százhalombattai kiállításon már működjön a dolog :)))Szóval hajrázunk :)